lauantai 26. lokakuuta 2013

Muotoilusuklaan tekoa


Muhvineja koristaa tälläkertaa muotoilusuklaa

Jälleen kerran päädyin leipomaan pojan kanssa, vaikka juuri vannoin, että nyt saa leipomiset hetkeksi riittää! Kauanpa sekin uhoaminen taas kesti... Olen koittanut opetella säännöllisesti jotain uutta ja muistin joskus lukeneeni, että muotoilusuklaata olisi melko helppo tehdä itse. Ja olihan se, älyttömän helppoa!

Sulata suklaa ja sekoita vaaleaa siirappia sekaan. Siinä kaikki! Jos haluaa värjätä, kannattaa värjätä tomuvärillä ja nimenomaan sen siirapin sekaan laittaa väri, ei suklaan.

Tässä olisi suuntaa antavaa ohjetta siirapin ja suklaan suhteista, tässä pätee melko saman säännöt kun kaikessa muussakin, että itse kokeilemalla löytyy yleensä se paras suhde. Sen verran osaan kuitenkin sanoa, että valkosuklaan kanssa kannattaa käyttää vähemmän siirappia kun ohjeistus on, ettei siitä tule liian pehmeää.


Muotoilusuklaa:

60g suklaata
23g Vaaleaa siirappia (itse käytin glukoosisiirappia, alkuperäisessä ohjeessa puhuttiin maissisiirapista..)
Tomuväriä, jos tahtoo värjätä

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Valkosuklaan suosittelen jälleen sulattamaan suosiolla siinä vesihauteessa. Itse onnistun vaan aina polttamaan sen mikrossa. Sekoita valkosuklaan sekaan siirappi ja kääntele nuolijan kanssa rivakasti kaikki sekaisin. Kun valkosuklaasta alkaa muodostua tiiviimpää massaa, voit vaivata sitä ihan käsin. Kelmuta tiiviisti ja anna vetäytyä huoneen lämmössä pari tuntia.

Säilytä jääkaapissa kelmutettuna, jotkut säilyttää sen lisäksi vielä kannellisessa rasiassa. Itse en osaa tarkaan vielä säilyvyydestä sanoa, kun on ensimmäinen kerta tosiaan minullekkin. Jääkaappiin laitettaessa massa jähmettyy tosi kovaksi, joten sen kaulitseminen jääkaappikylmänä on melkoinen urheilusuoritus. Mikrossa vähän lämmittämällä siitä saa jälleen hieman pehmeämpää.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti