perjantai 15. marraskuuta 2013

Ensimmäinen hääkakkutilaus ♥



Siskoni ystävä meni kesällä naimisiin ja hän halusi minun tekevän heidän hääkakkunsa. Apuva.

Noh, onneksi sain hiukan aikaa suunnitella kakkua ja niin se aika vaan meni ja hujahti, ja hääpäivän aattona kaunokainen haettiinkin sitten pois..

Morsiammen toiveita oli ainoastaan yksinkertainen, pelkistetty kakku ja väreiksi valkoista ja violettia. Sekä ruusuja.

Täytteeksi päätimme yhdessä laittaa mansikkaa ja sekaan sipauksen limeä raikastamaan makeaa tuorejuustotäytettä. 

Sitten tuli vielä yksi pikku koukku; Morsiusparin kakun pitäisi olla munaton. Noh, mikäpä siinä. Löysin netistä hyvän ohjeen ja pohja onnistui tosi kivasti, eikä ollut koostumukseltaankaan hassumpi - ei ollut yhtään  sellanen raskas ja tiivis niinkun noi munattomat joskus tuppaa olemaan.. Ylin kerroksista on siis morsiusparin, munattomalla pohjalla.

Jospa laitetaan tähän väliin vähän kuvaa ja loppuun laitan sitten sen munattoman kakkupohjan ohjeen!

Nimikirjaimien fontti mukaili kutsujen "Gothic" fonttia

Mahtava munaton kakkupohja: (Vuoan vetoisuus n. 1,8l)

3,5 dl  vehnäjauhoja
2 dl     sokeria
2,5 tl   leivinjauhetta
2 tl      vaniljasokeria
100 g  juoksevaa margariinia 
1dl      hedelmäsosetta, omepa päärynä, lasten piltit yms juuri hyviä
2dl      vichyä, siideriä jne kuplivaa

Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen, esivalmistele vuoka (voitele&korputa)

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää lopuksi varovasti sekaan muut aineet, lisäten vichyn vasta aivan viimeisenä, juuri ennen vuokaan kaatoa ja uuniin laittoa.

Paista n.40 minuuttia. Kokeile puutikulla keskeltä kypsyys, jos tikkuun ei jää taikinaa, pohja on kypsä.

 Jäähdytä hyvin ennen leikkaamista.


Omien kokemuksien mukaan sanoisin, että munattoman kakun kanssa saa olla tosi tarkka, että se on ihan oikeasti paistunut kypsäksi saakkan. Vähänkin raa'aksi jäänyt kakkupohja on tiivis, raskas ja suutuntuma on sitkeä ja epämiellyttävä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti