Hinnasto

Kyselyt sähköpostiin;

KakkustudioSuviEkman@gmail.com

Löydät meidät myös facebookista!

Etsi Resepti

Ruokablogien kärki

tiistai 28. tammikuuta 2014

Ihanat appelsiinimuffinit


Lainasin kirjastosta amerikkalaisen kakkukirjan, joka oli tulvillaan toinen toistaan houkuttelevampia ohjeita, niin kakkuihin, kuin erilaisiin täytteisiin. Ja koska olen lupautunut tekemään ristiäiskakun sunnuntaille ja sain täysin vapaat kädet kakun toteuttamiseen, päätin kokeilla hyväksi havaittua makuparia appelsiinia ja suklaata!

Näiden muffinien ohje ei siis oikeastaan ole muffini ohje alkuunkaan, vaan oikeammin, kakkupohja ohje. Väliäkös tuolla, muffinihan  on pieni kakkunen..

Ohjeen hienous ja helppous piilee siinä, että kaikkia aineita lisätään yhtä suuri määrä. Eli jauhoja, sokeria, voita ja munaa.

Ah kuinka simppeliä, sopii mun tyyliini oikein hyvin!

Tällä ohjeell sain 18 muffinia (tai riittää 15cm kakkuvuokaan)

Appelsiini muffinit:

200g pehmeää voita
200g sokeria
4kpl kananmunia ( n. 50g / muna )
200g jauhoja
4 Appelsiinin kuori

Vatkaa huoneen lämpöinen voi ja sokeri nopealla teholla kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää appelsinin kuori. Käännä kone keskinopeudelle ja lisää munat yksitellen, näin välttäen taikinan leikkaamisen. Käännä kone hiljaiselle ja sekoita jauhot pienin erin sekaan. Lusikoi taikina vuokiin ja paista 180 asteessa n. 15-20 minuuttia uunista riippuen. (Itsellä oli just hyviä 20 min jälkeen.. )

Olkaa tarkkoja  kun raastatte appelsiinia, jottei mukaan pääse kuoren alla olevaa vaaleaa kerrosta, se on aivan hirvittävän kitkerää, ja tuskin lopputuloskaan on sitten kovi maukas.


Kakkuun ajattelin sitte tämän pohjan lisäksi tosiaan tehdä tummasuklaa ganachen, kostuttaa kakkua kevyesti appelsiinisella liemellä ja täytteen alle saatan sipaista ohuen kerroksen appelsiinihilloa, minkä ajatelin keitellä noista samoista appelsiineista joista otan kuoren..

Katsotaan mitä tulee, Sunnuntaina oon varmasti jo paljon viisaampi!

Ps. Tulipas tylsä päivitys, kun tabletti ei kertakaikkiaan suostunut lisäämään kuvaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti