Hinnasto

Kyselyt sähköpostiin;

KakkustudioSuviEkman@gmail.com

Löydät meidät myös facebookista!

Etsi Resepti

Ruokablogien kärki

sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Talvinen ristiäiskakku

Tällä kertaa on ristiäiskakku-päivitystä vuorossa, kun jälleen pääsin tekemään pienen vauvelin juhliin kakkua. Sain vapaat kädet niin kakun kuin täytteiden kanssa ja olinkin siitä kovasti innoissani!

Kakkuun  päätin tehdä aiemmin testaamani appelsiinin makuisen pohjan ja väliin sipaisin aivan sairaan hyvän tummasuklaa ganachen!
Appelsiinipohjan ohjehan  löytyy appelsiinimuffini otsikon alta ja tähän väliin voisinkin laittaa tuon suklaa ganachen ohjeen:


Tummasuklaa Ganache:

500g tummaa suklaata
500ml kermaa
120g glukoosisiirappia

Pieni suklaa kuuman kestävään astiaan.
lämmitä kerma kiehumispisteeseen ja lisää glukoosisiirappi, sekoita ja lisää glukoosisiirappi-kerma suklaan päälle ja anna suklaan sulaa hetki rauhassa. Sekoita suklaa ja kerma varovasti sekaisin ja anna jäähtyä kunnolla ennen käyttöä.


Kerrankin otin edes muutaman vaihekuvan kakun tekovaiheesta, ja vaikka kuvat ovatkin epäselviä ja sumuisia (kiitos puhelimen Mahtavan kameran!), niin olkoot tällä kertaa. Täytyy saada "lainaksi" taas siskon miehen kameraa, niin voi hyvillä mielin laittaa kuvia tänne blogiin.


  
"Crumb coating" elikkäs voikreemi kuorrutus


   
Nyt kakku on saanut sokerimassan päällensä
Maalattuna ja koristeltuna!


Koristelujen kanssa ajattelin pelata "varma  päälle" ja "yksinkertainen on kaunista" -meiningillä. Päälle tein suloisen poika vauvan, joka sai piponsa alle tummat haituvat, kuten kuulemma nuorellaherrallakin on. Päälle pienelle tein viltin ja alle pehmoisen täkin. Suihkaisin kakun pintaan vaaleansinisen värin ja hopeanhelmiäisen viimeistelyn. Reunalle pursoittelin pikeeriä ja viimeistelin talvisilla lumihiutaleilla.

Ostettuani kynäruiskumaalaus-välineet olen kovalla sykkeellä harjoitellut niiden käyttöä ja siksi melkeinpä kaikissa kakuissa niitä tulee käytettyä. Huomasin itse tämän kakun kanssa, että jos massaan jää pienempiäkin epätasaisuuksia, paljastaa ruiskumaalaus ne heti. Maalia ei saa suihkittua niin tasaisesti sellaisiin kohtiin missä näitä epätasaisuuksia ilmenee. Väriä menee ehkä hieman vähemmän ja ranteet ja kädet ei väsy siitä värin vaivaamisesta massaan. Toki, kuten jo edellä sanoin, saa perinteisellä taktiikalla kuitenkin varmemmin tasaisen sävyn.

Loppuun sitten vielä kuvia kakun yksityiskohdista:

Kakku päältä
(Ylivaloittunut) lumihiutale ja pursoituksia
Vauveli ♥

1 kommentti:

 1. Blogissasi näyttää olevan hyviä reseptejä! Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

  Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa reseptejä monilta suomalaisilta ruokasivuilta ja blogeilta. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

  Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


  Ystävällisin terveisin,
  Etsiresepti.fi

  VastaaPoista